Agenda

Op deze pagina vindt u alle relevante evenementen en bijeenkomsten van binnen en buiten onze regio.

Webinar CCV: Monitoring online aangejaagde ordeverstoringen

Datum: 9 jun 2021 Locatie: online Tijd: 15:00

Tot nu toe was er weinig bekend over hoe gemeenten in openbare en online bronnen monitoren met het oog op de handhaving van de openbare orde. In het op 18 mei gepubliceerde onderzoek ‘Black box van gemeentelijke online monitoring; Een wankel fundament onder een stevige praktijk’ van de NHL Stenden hogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen, is in kaart gebracht of gemeenten online monitoren. Ook staat hierin hoe ze dit doen en op welke knelpunten en grenzen ze stuiten.

Willem Bantema

Daarbij spelen naast het juridische vraagstuk evenzeer de organisatorische, technische en ethische aspecten van het monitoren door gemeenten een rol. Tijdens het webinar op 9 juni vertelt Willem Bantema, onderzoeker aan de NHL Stenden Hogeschool, over het onderzoek en de resultaten en de aanbevelingen die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen. Vragen kun je tijdens het webinar online stellen via een chatfunctie.

Webinar voor ambtenaren

Het onderzoek en daarbij het webinar zijn bedoeld voor burgemeesters en de ambtenaren die de burgemeesters zowel beleidsmatig als juridisch adviseren. Deze ambtenaren zijn vaak werkzaam bij de afdelingen openbare orde en veiligheid van de gemeenten. Maar ook politie en het OM behoren zeker tot de doelgroep.

Aanmelden voor webinar

Via het inschrijfformulier kun je je aanmelden voor het webinar. Je krijgt na aanmelding een link waarop je het webinar live kunt volgen.

Informatie

Lees alvast wat achtergrondinformatie. Heb je inhoudelijke vragen? Neem contact op met het CCV-adviseur Joeri Vig, joeri.vig@hetccv.nl. Voor organisatorische vragen over het webinar kun je terecht bij Annemarie Engel, annemarie.engel@hetccv.nl