Agenda

Op deze pagina vindt u alle relevante evenementen en bijeenkomsten van binnen en buiten onze regio.

Netwerkbijeenkomst Mentorproject ONEonONE

Datum: 28 sep 2022 Locatie: Raadszaal Stadhuis Haarlem - Grote Markt 2 Tijd: 15:00-16:30

Bij het mentorproject ONEonONE wordt iemand die gevoelig is voor radicale denkbeelden in een vroegtijdig stadium begeleid. Het traject is erop gericht om jongeren in een vroeg stadium te ondersteunen om te voorkomen dat zij (verder) geïsoleerd raken in de maatschappij. Door aandacht te besteden aan hun drijfveren, idealen, verlangens, motivaties en levensvragen, kunnen jongeren de uitdagingen die bij het leven horen beter het hoofd bieden. Op basis van ‘eigen kracht’ kunnen zij met ondersteuning van een mentor een nieuw pad vinden naar inclusie in de maatschappij.

Als jongeren het gevoel hebben dat de samenleving ze buitensluit, kunnen zij zich afzonderen en vatbaarder worden voor radicale ideologieën en extreme groeperingen. Het mentorproject ONEonONE draait om jongeren die zich vastklampen aan extreemrechtse en -linkse ideologie, religieus gemotiveerd radicaal gedachtegoed of het geloof in problematische complottheorieën.

Tijdens deze netwerkbijeenkomst gaan we met professionals uit het onderwijs, het jongerenwerk en het sociaal domein in gesprek over de gezamenlijke maatschappelijke opdracht op het gebied van de preventie van radicalisering en polarisatie. En natuurlijk laten wij u graag zien wat het mentorproject ONEonONE te bieden heeft!


Deze uitnodiging kan worden doorgestuurd naar eventuele andere geïnteresseerden uit het jongerenwerk, onderwijs en het sociaal domein. U kunt u ons laten weten of u aanwezig kan zijn door een mail te sturen aan: info@nh-sv.nl

Aanmelden voor Netwerkbijeenkomst Mentorproject ONEonONE