Kennisbank onderwerp

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Het Project Criminele Aanwas richt zich op het thema jongeren en drugscriminaliteit. Daarbij willen we vooral voorkomen dat jongeren in de drugscriminaliteit terecht komen en stimuleren dat jongeren die hier al inzitten, daar weer mee stoppen. Het project bestaat uit drie pijlers. 

 

Pijler 1: Onderzoek & Analyse Criminele Aanwas

Binnen deze pijler voeren we onderzoeken uit naar de problematiek. Hiervoor gaan we ook nadrukkelijk het gesprek aan met jongeren, onder de noemer Deal With It. Met de onderzoeken vergroten we de kennis over het thema. En dit biedt weer aanknopingspunten voor een aanpak.

 

Pijler 2 Preventie & Weerbaarheid

Binnen deze pijler bieden we verschillende interventies aan die gericht zijn op het vergroten van de weerbaarheid van jongeren en hun omgeving (zoals ouders). Ook bieden we een aantal communicatiemiddelen die ingezet kunnen worden. Wij ondersteunen gemeenten, OM en politie bij hun aanpak en kunnen altijd adviseren over de aanpak. 

Vragen over het project of het onderwerp? Stuur ons vooral een mailtje  crimineleaanwas@nh-sv.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

 

Pijler 3 Advisering & Kennisdeling

Wij ondersteunen de partners in Noord-Holland bij de aanpak van de problematiek. We denken mee in lokale aanpakken. Daarbij stimuleren we dat repressie en preventie aan elkaar verbonden worden. Of we zetten lokaal in op het versterken van de veerkracht van de wijk.

Kennis over het thema jeugd en drugscriminaliteit en goede voorbeelden verspreiden we via een nieuwsbrief. En tijdens themabijeenkomsten of een netwerkwerkdag.