Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Kick-Off escape game ‘Foute Centen’

Voorkomen dat jongeren belanden in de wereld van de ondermijnende drugscriminaliteit. Dat is de inzet van het Project Criminele Aanwas. Ambassadeur voor deze campagne is Bert Blase, waarnemend burgemeester van Heerhugowaard. Hij nam op 24 juni het onderzoeksrapport ‘Dealen met Drugs’ in ontvangst en opende de Escape game ‘Foute Centen’. 

Het doel van de escaperoom is het vergroten van weerbaarheid bij jongeren door het overbrengen van kennis en ervaring. De jongeren leren situaties herkennen waarin zij mogelijkheden krijgen aangeboden om snel geld te verdienen in de drugscriminaliteit. Zo wordt ze bijvoorbeeld gevraagd om een bestelling drugs gereed te maken. De jongeren leren op een spannende manier welke risico’s en gevolgen hieraan verbonden zijn. De escaperoom is gratis beschikbaar voor groep 8, middelbare scholen, MBO’s en jongerencentra in de Noord-Holland.

De escape room ‘Foute Centen’ is gratis te bestellen op www.dealenmetdrugs.nl.

 

Jongeren van het Jongerencentrum 'Komplex'in Heerhugowaard spelen de escape game op 24 juni. 

 

Naast de escape room presenteert Het Project Criminele aanwas vandaag de bevindingen van het fenomeenonderzoek naar jongeren in de drugscriminaliteit in Noord-Holland. ‘Drugsgebruik is onder jongeren en jongvolwassen steeds normaler. Voor sommige jongeren is de stap van zelf gebruiken naar het verkopen van drugs snel gemaakt.’ Verteld Jolien Terpstra, analist bij het project Criminele Aanwas.

Jolien Terpstra, Analist bij Criminele Aanwas (R) overhandigt onderzoek aan Burgemeester Bert Blase (L).
Jolien Terpstra, Analist bij Criminele Aanwas (R) overhandigt onderzoek aan Burgemeester Bert Blase (L).

 

Het Rapport en een beknopte factsheet zijn hier te downloaden.