Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Reminder: Vul de enquête in over de aanpak cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit in 2022

Vanuit het regionale project Cyber horen wij graag waar jij vanuit jouw organisatie in 2022 mee aan de slag gaat op het terrein van cyberveiligheid. Ga je je focussen op preventie? Heb je nog het nodige te doen in de opbouw van je netwerk? Ga je je op een specifieke doelgroep richten? Of op bepaalde delicten? Vragen om een antwoord op te krijgen nu je weer wat bent uitgerust na de vakantie. Vul nu de enquête in, klik hier. 

Vanuit Noord Holland Samen Veilig voelen en nemen wij de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een cyberveilige eenheid en willen we tot een daadwerkelijke aanpak van cybercrime komen door preventie, het notificeren van slachtoffers, het verminderen van de schade, het verstoren van criminele activiteiten en het opsporen en vervolgen van daders (de letterlijke vertaling vanuit het IMV)

Onze opdrachten en werkzaamheden vanuit de regio, in lijn met het IMV, richten zich op:

  • het verbeteren van zicht op de aard en omvang van het probleem;
  • de ontwikkeling dat gemeenten, openbaar ministerie en politie voldoen aan de minimale vereisten ten aanzien van informatiebeveiliging;
  • het voorkomen van dader- en slachtofferschap;
  • onderzoek naar integrale, creatieve samenwerkingsmogelijkheden met inwoners en private partijen;
  • onderzoek naar de mogelijkheden van bestuurlijke interventies en maatregelen op het terrein van cybercriminaliteit;
  • het onderzoeken en vervolgen van vormen van cybercrime die een grote impact op slachtoffers hebben en/of de openbare orde raken.

Wat wordt voor 2022 de rode draad in het beleidsplan-, uitvoeringsplan of organisatieplan (of wat voor ander plan dan ook) ten aanzien van cybercrime, cyberveiligheid of digitale criminaliteit in jouw organisatie? Ga jij ook met soortgelijke werkzaamheden aan de slag? We zijn benieuwd. Vul je de Quick Scan in? Dan krijgen we een beetje een regionaal beeld van de ideeën voor 2022. We zullen ze in een van de  volgende nieuwsbrieven op hoofdlijnen en geanonimiseerd delen. Doe je mee?

Klik hier voor de enquête