Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Goed nieuws: HackShield in de Klas nu live!

De eerste klassenquest staat nu online op de website van HackShield en SchoolTV! Vanaf de start van het schooljaar 2021/2022 is HackShield in de Klas gratis beschikbaar voor alle scholen in Nederland. Het lesprogramma bestaat uit klassenquests van 30 minuten. Vervolgens gaan leerlingen zelfstandig aan de slag met aanvullende missies. De klassenquests worden aangeboden door HackShield in samenwerking met NTR/SchoolTV.

Een klassenquest is onderdeel van een klassikale les waarin onderwerpen zoals Wat is het internet?, nepnieuws en cyberpesten aan bod komen. Deze lessen geven een solide basis van waaruit de leerkracht de onderwerpen verder uit kan diepen. Ook kunnen de leerlingen buiten schooltijd hun kennis uitbreiden via de individuele opdrachten in de game: de missies.

De officiële lancering van HackShield in de Klas volgt in het najaar. Momenteel staat er één klassenquest klaar, nieuwe lessen zijn al in de maak. Op de pagina van zowel HackShield als SchoolTV zal iedere maand een nieuwe les gepubliceerd worden.