Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Nieuw! Halt Lessen Ondermijning op VO scholen in de eenheid Noord-Holland

Vanuit het project Criminele Aanwas willen we voorkomen dat jongeren in deze drugscriminaliteit terecht komen. Op de interventiekaart staan al verschillende interventies die wij hiervoor aanbieden in de eenheid Noord-Holland. En daar voegen we in 2022 in samenwerking met Halt iets nieuws aan toe.

Nieuwe aanbod Halt

Halt heeft een nieuwe les ontwikkeld op het thema ondermijning: De kosten van snel geld verdienen – weerbaar tegen ondermijning. De les is bedoeld voor leerlingen vanaf de 2e klas van het Voortgezet Onderwijs. De les is tevens geschikt voor het praktijkonderwijs. In deze les leren leerlingen over de wereld die schuilgaat achter georganiseerde ondermijnende criminaliteit.

Criminele Aanwas en Halt werken samen


Vanuit het project Criminele Aanwas zijn we de samenwerking met Halt aangegaan. En we zijn blij om te kunnen melden dat we in 2022 in totaal 224 lessen beschikbaar stellen aan VO-scholen in de eenheid Noord-Holland! Hiermee kunnen we een flinke impuls geven aan het thema ondermijning op scholen.

Alle VO scholen in Noord-Holland hebben op 25 januari een mail ontvangen met dit aanbod. Scholen kunnen hun interesse uiterlijk 18 februari aangeven door het aanmeldformulier uit de mail in te vullen. Er zijn inmiddels al veel aanvragen binnengekomen. Interesse als school, maar de mail niet ontvangen?
Neem contact met ons op via crimineleaanwas@nh-sv.nl

 

Download het informatieblad hier >