Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Online platform kan bijdragen aan bescherming van slachtoffers criminele uitbuiting

Een specifiek platform gericht op criminele uitbuiting kan bijdragen aan het signaleren, beschermen en voorkomen van slachtoffers van deze vorm van mensenhandel. Dat blijkt uit een haalbaarheidsstudie van Noord-Holland Samen Veilig (NH-SV) en het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM).

Het platform
Met het doel meer slachtoffers van criminele uitbuiting te signaleren en beschermen, en nieuwe slachtoffers te voorkomen, hebben NH-SV en het CKM een pilotproject ontwikkeld voor een landelijk online platform voor (potentiële) slachtoffers van criminele uitbuiting. Het platform maakt het mogelijk dat slachtoffers op laagdrempelig en anonieme kunnen chatten met een opgeleide hulpverlener die hen ondersteunt en kan doorverwijzen naar lokale hulpverlening en/of opsporingsinstanties. Daarnaast fungeert het platform als kennisportaal waar slachtoffers, hun sociale omgeving en professionals terecht kunnen voor informatie en advies.

 

Klik hier voor meer informatie en dowload het haalbaarheidsonderzoek en de factsheet 'In de greep van mensenhandel'