Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

BUIT – Een ander perspectief op dader- en slachtofferschap

Op 17 februari werd BUIT de film en het interactieve lespakket over criminele en seksuele uitbuiting gelanceerd. Ruim 400 personen waren hierbij aanwezig, deels fysiek en deels online. Voor wie het heeft gemist, is de lancering nu ook terug te kijken. En via www.buitindeklas.nl is het lespakket gratis aan te vragen. Deel dit dus vooral met scholen in jullie netwerk!

Op 17 februari vond de lancering van ‘BUIT: film en interactief lespakket’ plaats in de Grote Kerk in Alkmaar. De middag bestond uit een afwisselend programma waarin onderzoek naar criminele uitbuiting, de film BUIT, het bijbehorende lespakket en een ervaringsdeskundige aan bod kwamen. Voor het eerst in lange tijd kon een evenement weer fysiek plaatsvinden. Bijna 150 personen waren ook daadwerkelijk live aanwezig. Maar ook online werd het evenement door bijna 250 personen gevolgd. Wat ons betreft een zeer geslaagde dag. Die mensen ook met een andere bril hebben laten kijken naar jongeren in de criminaliteit.   

 

“Het was voor mij toch wel een eye-opener dat we daders soms ook als slachtoffer zouden moeten behandelen”. (Aanwezige bij de lancering)

Kon je niet bij de lancering zijn, wil je het nog eens terugkijken, of doorsturen naar een collega? Het hele programma is opgenomen, en staat inmiddels online. Kijk hier.

 

Lespakket aanvragen?

Op 17 februari ging de website www.buitindeklas.nl ook live. Op deze site is alle informatie over de film en het interactieve lespakket te vinden en gratis aan te vragen. Ruim 300 personen vroegen het lespakket al aan. Het delen van deze website met scholen wordt zeer gewaardeerd!

 

“De film is helemaal in de belevingswereld van de doelgroep is gemaakt, zeker (ook) voor onze kwetsbare, gevoelige leerlingen. De chatbot is ook interessant. Hiermee kunnen leerlingen zelf in contact staan met hoofdrolspelers uit de film. Sterker: het lijkt of ze zelf ook worden benaderd met een voorstel, waarbij zij zelf kunnen ervaren of ze sterk genoeg zijn om de verleiding te weerstaan.” (Een docent over BUIT)