Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Campagne mentorproject ONE-on-ONE is gestart!

I takes a village to raise a child - Hillary Clinton

Op donderdag 24 maart is in Zaanstad officieel de campagne van mentorproject ONE-on-ONE van start gegaan. Samen met bestuurlijk ambassadeur burgemeester Hamming, lanceerde projectleider Samira Bouchibti het promotiefilmpje waarin verschillende betrokkenen uitleggen waar het project voor staat. Onder die betrokkenen waren Zorg- en Veiligheidshuis ZaWa en Noord-Holland Noord.

Bij de lancering waren verschillende projectbetrokkenen aanwezig, zoals mentoren en professionals uit de eerste lijn.
Dit mentorproject is bedoeld voor jongeren die mogelijk kwetsbaar zijn voor radicalisering en worden door middel van een mentor aan de hand genomen om het leven op de rit te houden. De mentor begeleidt de mentee op verschillende levensgebieden, gebaseerd op het gedachtegoed van life psychology. Het project bestaat al enkele jaren in onze regio, inmiddels zijn er 9 mentoren getraind om ingezet te worden. Mede door dit filmpje willen we het project meer bekendheid geven en professionals informeren over deze interventiemogelijkheid en hoe contact op te nemen bij mogelijke mentees.

Delen van dit filmpje aan professionals die betrokken zijn bij jongeren, op wat voor manier dan ook, wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie verwijzen we je ook graag door naar de flyer.