Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Website dealenmetdrugs.nl - voor ouders over drugscriminaliteit onder jongeren

Er is op het internet veel informatie te vinden over drugsgebruik bij jongeren. Maar over drugscriminaliteit onder jongen is veel minder informatie te vinden. Met de website www.dealenmetdrugs.nl willen we daar verandering in brengen. De website richt zich specifiek op ouders maar kan daarnaast ook relevant zijn voor professionals die met jongeren werken. 

Signalen herkennen, erover praten en hulp zoeken
Een kind doet geheimzinnig over met wie hij of zij steeds contact heeft. Dit is één van de tien signalen van drugscriminaliteit die op de website te vinden zijn. Herken jij deze signalen ook? 

Ook worden op de website tips gegeven om het gesprek over vermoedens van drugscriminaliteit met jongeren aan te gaan. De website geeft ook overzicht van de hulp die ouders kunnen inschakelen, waaronder het leggen van contact met jongerenwerkers of een wijkagent. Ouders kunnen ook steun en advies vinden bij een stichting van ervaringsdeskundige ouders. Jongeren kunnen anoniem hun verhaal kwijt in de chat van Fier! 

Ervaringsverhalen (gezocht)
Via de site delen we ook ervaringsverhalen over drugscriminaliteit, vanuit verschillende perspectieven verteld. Zo vind je er nu het eerlijke en heftige verhaal van ex-dealer Daniel en het verhaal van Diana die als moeder voor hete vuren heeft gestaan doordat haar zoon in de criminaliteit belandde. Heb jij als professional ervaring met drugscriminaliteit onder jongeren en wil je bijdragen aan dit verhalenplatform? Of ken je een jongere of ouder die bereid zou zijn om (anoniem)zijn/haar verhaal te delen? Stuur een mail naar crimineleaanwas@nh-sv.nl.