Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Werkgroep gemeenten ‘Het slachtoffer Spreekt’ in de startblokken!

De kans dat je de komende 12 maanden zelf slachtoffer wordt van phishing is groot. Aanvallen worden gerichter en professioneler! Uit onderzoek blijkt dat mensen dan vaak denken: ja ja….mijn buurvrouw wel, maar ik niet hoor! Als overheid dan gaan roeptoeteren dat dit toch echt zo is, heeft maar matig effect. Ingrediënten die wel succesvol kunnen zijn, gaan uit van twee dingen: laat het resoneren via het slachtoffer zelf en herhaal! Dit kan jou WEL gebeuren, kijk maar naar dit verhaal.

Daarom is de publiekscampagne ‘Het slachtoffer spreekt’ van start gegaan. Politie, OM en NHSV zijn van mening dat het delen van slachtofferverhalen van inwoners uit onze regio bijdragen aan bewustwording en het nemen van zelf beschermende maatregelen door inwoners.
Op 12 mei vond de eerste sessie met deelnemende gemeenten plaats. Politie en OM verzamelen actuele casuïstiek. Maar ook gemeenten zelf nemen hierin regie.
Zie je de komende tijd een oproep langskomen aan slachtoffers om hun verhaal te delen? Dat klopt!
Gemeenten en NHSV roepen inwoners op hun verhaal te melden om anderen in de regio te wijzen op de gevaren en gevolgen. Slachtoffers kunnen hun ervaring mailen naar info@nhsv.nl. Wil je meer weten over het project ‘het slachtoffer spreekt’? Neem gerust contact op met de projectleider Marieke Verhagen of Paul Smeele communicatieadviseur van het project (paul@pressrecord.nl)