Noord Holland Samen Veilig

Het samenwerkingsverband Noord Holland Samen Veilig (NHSV) is een samenwerkingsverband van 34 gemeenten, politie en het Openbaar Ministerie binnen de eenheid Noord-Holland.

Criminaliteit stopt niet bij gemeentegrenzen en veiligheidsopgaven kunnen complex, divers en veranderlijk zijn. Samenwerking is dan ook een effectieve manier om lokale problemen samen met politie, OM en andere partners in een regionale contact te bekijken en aan te pakken. 

NHSV draait vier projecten:

- Zorg en Veiligheid
- Cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit
- CTER 
- Ondermijning

 

Thema's

Nieuws

 • 2 jun 2021 Handreiking en evaluatie van de pilot ‘HackShield in gemeenten Noord-Holland' zijn beschikbaar!

  Op woensdag 2 juni heeft Marieke Verhagen, projectleider cyber van NHSV, de resultaten van het project aangeboden aan de stuurgroep landelijke City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime. De resultaten van de pilot HackShield zijn inmiddels inzichtelijk gemaakt via een factsheet, een rapportage en een handreiking. 25 van onze gemeenten in Noord-Holland deden mee aan de pilot en ruim 2200 kinderen werden bereikt door deze pilot. Het doel is om een landelijk dekkend netwerk van junior cyberagents op te zetten. Inmiddels doen 90 gemeenten mee. De producten maken het de gemeenten nog makkelijker om met HackShield aan de slag te gaan. Doe er je voordeel mee!  

  Definitieve Handreiking [klik hier]

  Factsheet [klik hier]

  Rapportage [klik hier]

 • 13 mei 2021 Kick-off geldezelproject in 15 gemeenten

  De maand mei is de maand van de KICK-offs voor het geldezelproject! Aan het eind van deze week hebben alle gemeenten samen met NHSV het project afgetrapt. De vervolgstap? Het vormgeven van de lokale aanpak op geldezels door het kiezen van geschikte interventies. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn? Neem dan een kijkje op de projectpagina [klik hier]. Wel eerst even inloggen om bij de stukken te komen.

 • 13 mei 2021 Podcastserie: digitaal beroofd

  Bam, in 1 klap is al je spaargeld weg. Dat overkwam mevrouw van der Maas. Door contact op te nemen met een zogenaamde bankmedewerker trapte ze in de val. Luister naar dit verhaal in de nieuwe podcast serie, digitaal beroofd aflevering 1.

  Luister de podcast hier ➡ https://lnkd.in/geEd6Zy

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.