Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Nieuwsberichten

 • 8 dec 2022

  Alsjeblieft: de Toolbox. Dé verzameling van succesvolle producten, tips & tricks voor de strijd tegen drugscriminaliteit!

  In het project Maritieme smokkel hebben 4 teams, 4 jaar hard gewerkt om in Noord-Holland barrières op te werpen tegen drugscriminaliteit.

  In de Toolbox vind je alles wat binnen het project ontwikkeld is om ondermijnende drugscriminaliteit binnen de jachthavens, de visserijsector en de vastgoedbranche te verstoren en te stoppen. Folders, masterclasses, website, evenementen … er zijn te veel mooie en bruikbare producten ontwikkeld om op te noemen. Je vindt alle ‘tools’ in de Toolbox en alles is kosteloos te gebruiken. Help mee om criminelen in Nederland steeds minder terrein te laten winnen. Alle kleine beetjes helpen, niets doen niet.

 • 28 sep 2022

  Meldpilot: vissers worden beloond

  Zie je een verdacht pakket op zee drijven? Meld het dan aan de Kustwacht!
  Leidt de melding tot de vondst van drugs? Dan krijgt de melder een beloning van 1.000 euro. Dit is onderdeel van de meldpilot van Team Volans die op 1 september is gestart.

 • 9 sep 2022

  Save the date: Pip-conferentie op de agenda!

  Op 5 oktober organiseert Pip (Perspectieven in polarisatie) een conferentie. Dit keer over: Verticale Polarisatie en Maatschappelijke Veerkracht. Het vindt plaats van 13:00u tot 17:00u in Het Nieuwe Universiteitsgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam. Voor gedetailleerde informatie verwijzen we je graag door naar de flyer. Aanmelden kan via deze link. 

 • 6 sep 2022

  Vanaf schooljaar ‘22/’23 ook Halt ouderbijeenkomsten over ondermijning

  In een eerdere nieuwsbrief werd de grote interesse al zichtbaar op de ondermijningslessen van Halt op het voortgezet onderwijs in Noord-Holland. Naast voorlichtingslessen voor scholieren start Halt nu ook met oudervoorlichtingen over dit thema.

 • 6 sep 2022

  Website dealenmetdrugs.nl - voor ouders over drugscriminaliteit onder jongeren

  Er is op het internet veel informatie te vinden over drugsgebruik bij jongeren. Maar over drugscriminaliteit onder jongen is veel minder informatie te vinden. Met de website www.dealenmetdrugs.nl willen we daar verandering in brengen. De website richt zich specifiek op ouders maar kan daarnaast ook relevant zijn voor professionals die met jongeren werken. 

 • 6 sep 2022

  Project ‘Weet wat je doet’ voor weerbare, zelfbewuste en participerende moeders

  In Haarlem zullen dit jaar ongeveer 60 Marokkaans/ Arabische-Nederlandse moeders deelnemen aan het interactieve cursusprogramma ‘Weet wat je doet’. Thema’s als opvoeden, het onderwijssysteem, contacten met jeugdhulpverlening, politie en justitie en straatcultuur en drugscriminaliteit komen aan bod. Moeders gaan met experts en elkaar in gesprek over deze thema’s. We spraken hierover met initiatiefneemster Raja Alouani.

 • 15 jul 2022

  re_B00TCMP 9 juli weer groot succes!

  Op zaterdag 9 juli vond de tweede editie van re_B00TCMP plaats in onze regio. Wederom een geslaagde dag met enthousiaste IT-talenten die werden geïnspireerd door mooie workshops en uiteraard een afsluitende challenge. Dit keer ging Christopher er met de winst vandoor! Hij won een Raspberry Pi maar mocht ook kiezen bij welke instantie hij graag een dagje wilde meelopen. Er wordt over het algemeen teruggekeken op een geslaagde dag met veelzijdig programma.

 • 28 jun 2022

  Succesvolle netwerkbijeenkomst voor mentorproject ONEonONE

  Op 23 juni heeft NHSV in samenwerking met het Zorg en Veiligheidshuis Noord-Holland een netwerkbijeenkomst georganiseerd. De burgemeester van Alkmaar, mevrouw Schouten opende de bijeenkomst. Bij de bijeenkomst werd het mentorproject OneonOne aan de deelnemers gepresenteerd. Met de politie, professionals uit het jongerenwerk, het sociaal domein en het onderwijs gingen wij in gesprek over het belang van de preventie van 'radicalisering en vroegsignalering’ en over de meerwaarde van het mentorproject.

  Via deze  link kunt u het filmpje bekijken van het mentorproject en in het online magazine  van ESS  Preventie radicalisering | Sociale Stabiliteit staat een artikel over OneonOne. Ben u benieuwd naar de factsheet met meer informatie over het project? Die kunt u hier downloaden.

 • 15 jun 2022

  Inwoners van Velsen bedenken zelf ideeën tegen drugsproblemen

  Winnend idee ‘Jeugdhaven’: een plek voor en door jongeren

  Drugsgebruik veroorzaakt overlast. Daarnaast werkt het als een olievlek: steeds meer jongeren raken verleid om ook drugs te proberen. En de stap van drugs gebruiken naar drugs verhandelen is vaak niet groot. Zo kan drugsgebruik leiden tot het afglijden naar drugscriminaliteit. In de afgelopen maanden bedachten inwoners van Velsen zelf oplossingen voor problemen rond drugs. Zaterdag 11 juni presenteerden zij in drie teams hun ideeën op het Dudokplein in IJmuiden en burgemeester Frank Dales maakte het winnende idee bekend. 

 • 15 jun 2022

  Interview met Marc Emmink

  Sinds 1 februari is Marc de nieuwe OOV'er voor de gemeente Schagen. Voor onder andere het project Het Slachtoffer Spreekt hebben wij vanuit team Cyber nu regelmatig contact met hem. Om hem meer bekendheid te geven in de regio, hierbij een kort interview met hem!

 • 23 mrt 2022

  BUIT – Een ander perspectief op dader- en slachtofferschap

  Op 17 februari werd BUIT de film en het interactieve lespakket over criminele en seksuele uitbuiting gelanceerd. Ruim 400 personen waren hierbij aanwezig, deels fysiek en deels online. Voor wie het heeft gemist, is de lancering nu ook terug te kijken. En via www.buitindeklas.nl is het lespakket gratis aan te vragen. Deel dit dus vooral met scholen in jullie netwerk!

 • 26 mei 2020

  Video Hackshield

 • 20 mei 2020

  Video: Project Cybercrime