Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

www.hetslachtofferspreekt.nl is vanaf 19 juli in de lucht!

Waarom werken we allemaal zo hard aan onze projecten? Om onze eigen inwoners weerbaarder te maken. Vanaf 19 juli starten 23 Noord Hollandse gemeenten met een oproep aan hun inwoners. Waarom? Omdat het niet de vraag is óf je slachtoffer wordt van cybercriminaliteit maar wanneer. Vanaf 19 juli worden inwoners gevraagd mee te werken om hun eigen ervaring als cyberslachtoffer te delen. Via www.hetslachtofferspreekt.nl krijg je als inwoner meer informatie over de campagne, hoe je mee kunt doen en wat er met je verhaal gebeurt.

 

Onder regie van NHSV hebben de eenheid van politie Noord Holland, het Openbaar Ministerie (parket Haarlem), 23 Noord Hollandse gemeenten en Slachtofferhulp Nederland deze samenwerking gestart omdat we allemaal vinden dat de aantallen aangiften en meldingen van cybercriminaliteit vragen om de versterking van de weerbaarheid en de hulp van mensen zelf.  

Vanuit de Hogeschool Saxion worden we in de samenwerking gevolgd om tijdens en na afloop van de campagne te kunnen aangeven of deze interventie ook effecten heeft.

Uitgangspunten van de interventie zijn in ieder geval: we communiceren doelgroep en delict-specifiek, we spreiden over de 23 gemeenten, we spelen in op het zelfbeschermend gedrag van mensen, we herhalen de boodschap, maken deze zo herkenbaar mogelijk en communiceren steeds: dit kan jou WEL overkomen!

Nieuwsgierig? Kijk vanaf 19 juli op www.hetslachtofferspreekt.nl en volg de regionale en lokale media en klik hier voor het persbericht.