Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Webinar over DTN56

Onlangs publiceerden de NCTV het 56ste Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland. Op maandag 9 mei om 16:00 zendt de NCTV een live webinar uit waarin zij ingaan op de inhoud van dit dreigingsbeeld en ook op vragen van de kijkers. Lees verder voor een uitgebreide toelichting en de link naar het webinar.

Dit webinar wordt gehost door Willemijn Aerdts, de onderwijscoördinator van de NCTV Academie. Bij haar schuiven aan: Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Pieter-Jaap Aalbersberg, Directeur Contraterrorisme en Beveiliging Burgerluchtvaart Wieke Vink en plaatsvervangend hoofd van de Kern Analyse Nikki Sterkenburg. Samen bespreken ze de belangrijkste dreigingsanalyses uit deze editie van het DTN, die zich onder andere richten op de impact in Nederland van de jihadistische beweging, de effecten van de oorlog in Oekraïne, de dreiging vanuit het rechtsextremisme en de verharding van het anti-overheidsextremisme.

Naast dat de inhoud van het DTN uitvoerig besproken zal worden is er tijdens, en voorafgaand aan het webinar, de gelegenheid om vragen te stellen aan de tafelgasten. Heb je dus een vraag over de inhoud van dit DTN of over terrorismebestrijding in Nederland in het algemeen, stel die dan in de chat of stuur die voorafgaand aan het webinar naar communicatie@nctv.minjenv.nl.

Om het live webinar te kijken klik je op onderstaande link. Het webinar zal ongeveer een uur duren en is niet terug te kijken.

Link: https://channel.royalcast.com/landingpage/avex/20220509_1/