Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Film ' Freek': een goed foute vastgoedman

Freek, een vriendelijke man, die de mensen om hem heen helpt. Hij doet niets illegaals. Toch? In de film zie je hoe zijn ongebruikelijke zaken de vastgoedsector verzieken. En waarom het dus belangrijk is dat alle professionals in de vastgoedsector hun twijfels melden.

Bekijk de film op YouTube

Dit is de link naar de film://youtu.be/Q9pZv2tDAwc

Wat zou jij doen?

Wat zou jij doen als Freek bij jou aan tafel zat? We hopen dat vastgoedprofessionals die vraag aan zichzelf stellen na het kijken van de film. Ons advies: kijk niet weg, maar maak een melding als je iets ongebruikelijks tegenkomt! Als iedereen een melding doet, ontstaat een breed en volledig beeld over een bepaalde situatie, persoon of vastgoed. Als jij het laat gaan of een oogje dichtknijpt, kunnen criminelen doorgaan. We kunnen misstanden alleen aanpakken als óók jij een melding doet.

Melden

Melden is voor de meeste professionals in de vastgoedsector niet vrijblijvend. Zij zijn vanuit de wet verplicht een melding te doen als ze iets ongebruikelijks ziet. Dat moet bij FIU-Nederland via fiu-nederland.nl of 088-6629500 of bij AFM via www.afm.nl

Vermoed een professional een ernstig misdrijf? Of is diegene bang dat hij/zij al te veel betrokken is? Meld bij Meld Misdaad Anoniem via meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000. Of meld bij Team Criminele Inlichtingen 088 - 661 77 34.

Inspiratie

Op zoek naar meer communicatiemiddelen om het gesprek over witwassen in de vastgoedsector te starten? Bekijk integerevastgoedmarkt.nl voor inspiratie en communicatie!