Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Al 1200 Cyber Agents in Noord-Holland!

Op 2 september jl. is HackShield uitgerold over 25 gemeenten in Noord-Holland. HackShield is een online avontuur waarin kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud alles leren over de digitale wereld zoals over phishing en hacking. Ze leren niet alleen zelf maar betrekken daarbij ook hun omgeving.

Ook deze HackShield-campagne begon met een oproep van de burgemeester en politie aan alle kinderen van de gemeente om mee te doen, of in het geval van Velsen met de gamende wethouder Jeroen Verwoort. Ook scholen, verenigingen en bibliotheken zijn actief benaderd om HackShield onder de aandacht te brengen. Maar een onmisbare partner is toch wel de politie. Via hun social media kanalen en het Mobiel Media Lab weten zij veel kinderen, ouders en opvoeders te bereiken. Inmiddels hebben al 12.000 kinderen zich aangemeld als Cyber Agent en dat aantal neemt nog steeds toe. Op 9 december worden de beste Cyber Agents in hun gemeente gehuldigd.

 

De campagne in Noord-Holland is de grootste in Nederland en dat is niet onopgemerkt gebleven. Op 28 oktober wordt de Citydeal “Lokale weerbaarheid cybercrime” ondertekend en HackShield Noord-Holland is van de deelnemende projecten. Het aantal deelnemende gemeenten in Nederland neemt steeds meer toe. Deze kunnen allemaal gebruik maken van onze ervaringen die we nu actief delen via de online samenwerkingsomgeving van HackShield. Samen creëren we zo een handboek om HackShield toegankelijk te maken voor alle gemeenten in Nederland.

Weten hoe jouw gemeente ervoor staat kijk? Kijk dan op https://joinhackshield.nl/campagne/noord-holland