Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Abri campagne NH Drugsalert van start!

NIEMAND WIL TOCH EEN MISDAAD MELDEN? DRUGSLAB IN DE BUURT?
Dat is de boodschap van de nieuwe, grootschalige Abri-campagne van NH Drugs Alert*. Met de campagne wil NH Drugs Alert inwoners van gemeenten in Noord-Holland motiveren om verdachte situaties, die kunnen wijzen op de productie van drugs, (anoniem) te melden. De campagne is te zien op posters in Abri’s in heel Noord-Holland in de week van 18 januari en in de week van 8 februari.

*NH Drugs Alert is een initiatief van samenwerkende overheidspartners, waaronder gemeenten en politie, met medewerking van Meld Misdaad Anoniem. NH Drugs Alert heeft als doel het bewustzijn rondom de productielocaties van drugs te vergroten. Het vervaardigen van hennep, XTC en andere vormen van (synthetische) drugs brengt ernstige gevaren met zich mee voor mens en natuur en heeft bovendien een sterke aantrekkingskracht op andere vormen van criminaliteit. Door het geven van voorlichting en het ontwikkelen van campagnes wil NH Drugs Alert mensen in Noord-Holland bewust maken van de risico’s en de gevaren en ze motiveren om melding te doen bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem.